Nieuwsarchief

Kleuterschool SJKS

Ons nieuwsarchief

Schooljaar 2023-2024

Schooljaar 2023-2024

Vrije Schooldagen 2023-2024
Ma. 02/10/2023 Lokale verlofdag
Wo. 11/10/2023 Pedagogische studiedag
Ma. 30/10-03/11: Herfstvakantie
Ma. 04/12/2023: Lokale verlofdag
Za. 25/12-05/01: Kerstvakantie
Wo. 24/01/2024: Pedagogische studiedag
Ma. 12/02-16/02: Krokusvakantie
Wo. 13/03/2024 Pedagogische studiedag
Ma. 01/04-12/04: Paasvakantie
Wo. 01/05/2024: geen school ‘Dag van de arbeid’
Do. 09/05/2024: geen school ‘Hemelvaartsdag’ en Eerste Communie
Vr. 10/05/2024: geen school Brugdag hemelvaartweekend
Ma. 20/05/2024: geen school Pinkstermaandag
Vr. 29/06/2024: Vrijaf in de NAMIDDAG

Vakantieregeling secretariaat

Vakantieregeling secretariaat

Maandag 3 juli en dinsdag 4 juli 2023

09-12u en 14-16u

woensdag 5 juli 2023

09-12u

VANAF 17 AUGUSTUS

maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

09-12u en 14-16u

woensdag

09-12u

DINSDAG 29 AUGUSTUS: uitzonderlijk GESLOTEN

Afzwaai Derde kleuterklassers

Afzwaai Derde kleuterklassers

Donderdag was het zover ! De plechtige diploma-uitreiking voor onze oudste kleuters .Ze maakten één voor één letterlijk een grote sprong naar het eerste leerjaar! Alle ouders volgenden het spektakel en sommigen pinkten zelfs een traantje weg.

Gezonde week

Gezonde week

Momenteel loopt in onze kleuterschool het project “ Gezonde week”. De kleuters maken kennis met Barbara Broccoli, Charel Champignon en Lookje. De focus ligt op gezonde voeding in alle kleuren van de regenboog en op veel bewegen. Daarom starten we elke morgen met een gezamenlijke dans op de speelplaats en proeven we elke dag een stukje fruit en groente.

Sportdag oudste kleuters

Sportdag oudste kleuters

Onze oudste kleuters trokken vorige dinsdag naar het Recreatiedomein De Ster om er een hele dag te sporten en te ravotten. Bewegen in het kader van onze gezonde week was het hoofddoel van deze uitstap. Je kan mee genieten en nog meer foto’s bekijken in het fotoalbum van onze klassen.

Onze mama’s worden verwend

Onze mama’s worden verwend

Met Moederdag worden onze mama’s altijd in de bloemetjes gezet. Maar dit jaar worden ze wel heel extra verwend door onze kleuters en hun juffen!

Inschrijvingen 2022-23

Inschrijvingen 2022-23

Vanaf woensdag 11 mei 2022 om 9u: vrije inschrijvingen. Inschrijven mogelijk voor IEDEREEN. Er wordt geen rekening gehouden met indicator en niet-indicator leerlingen. Enkel chronologie telt. Op de eerste dag van deze periode  Om 08.30 uur gaat de poort Collegestraat...

Einde van onze fluoactie

Einde van onze fluoactie

Vrijdag 25 februari was de laatste dag van onze Fluoactie. Wiebel kwam onze kleuters belonen voor hun flinke inzet om het veiliger te maken in het verkeer. Daarna werd er nog veel gedanst op de kleuterparty.

Thema bouwen

Thema bouwen

De kikkerklas is een grote bouwwerf geworden. De kleuters gaan aan de slag als bouwvakkers in de bouwhoek waar heel wat materialen liggen die kleuters uitdagen om op ontdekking te gaan.

Thema Herfst

Thema Herfst

De bomen hebben hun blaadjes bijna allemaal laten vallen en stilaan komt de winter er aan!

Bij de politie

Bij de politie

Onze kleuters uit de Kikkerklas kozen deze week om te werken rond het thema “bij de politie”. De klas werd ingericht als politiebureau. De kleuters knutselden een politieauto En er kwam een echte agent in zijn politieauto op bezoek op school! Das was echt spannend!!

Vriendjesweek!

Vriendjesweek!

Tijdens de vriendjesweek leerde Wiebel ons hoe we samen kunnen spelen, werken en voor elkaar kunnen zorgen. Elke ochtend begon onze kleuterdag met de Wiebeldans en zo waren wij direct fit om naar ons klasje te gaan.

Let’s do it!

Let’s do it!

We hebben er zin in! De voltallige team heeft de voorbije week veel tijd en werk gestopt in de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. Een schooljaar waar opnieuw heel veel kan en mag.

Speelgoedkoffers

Speelgoedkoffers

Vandaag kwam Wiebel nog eens op bezoek. Deze keer bracht hij speelgoedkoffers mee. We leerden hoe we die op zonnige dagen op onze speelplaats kunnen gebruiken.

Daar zit muziek in!

Daar zit muziek in!

Met muzikale activiteiten bij kleuters ben je altijd in beweging: liedjes zingen, dansen, spelen op instrumenten,…Muziek maakt kinderen blij!

Einde van de Fluoactie

Einde van de Fluoactie

Op maandag 8 februari eindigde onze fluoactie. Drie maanden droegen we elke dag een fluohesje om goed zichtbaar naar school te komen.

Winterpret

Winterpret

De winter is in het land. De afgelopen weken mochten we genieten van enkele sneeuwdagen. Ook in onze klassen werkten we rond het thema “Winter” .Onze kapoenen voelden het verschil tussen koud en warm. Tijd dus om onze handschoenen en mutsen aan te trekken.

Daar is Wiebel terug!

Daar is Wiebel terug!

Enkele weken geleden was Wiebel nog eens op school. We mochten dansen en kregen een ster voor ons vorig maandpuntje. Wiebel leerde ons hoe we bij het belteken flink op de bol moeten gaan staan. Maar natuurlijk was hij eerst weer deugniet!

Vrolijke vriendjesweek

Vrolijke vriendjesweek

In de tweede week van September organiseerden wij een “Vrolijke vriendjesweek”. De kleuters verwelkomden Wiebel. Die leerde ons hoe we kunnen samen spelen. We dansten op het liedje “Ik heb een vriend!”

We zijn gestart!

We zijn gestart!

Op dinsdag 1 september stapten onze kleuters de schoolpoort binnen. Sommigen wat onzeker of met een bang hartje, anderen heel stoer en flink. Toch waren ze blij om de juf en de andere kleuters terug te zien.

Ze zijn terug!!!

Ze zijn terug!!!

Op dinsdag 2 juni opende onze kleuterschool terug haar deuren. Voor elke kleuter! Het voelde een beetje aan als de eerste schooldag in september. Veel goesting om te starten maar toch ook wat onwennig. Een gewone schooldag kunnen we het niet noemen. Gespreide aankomst- en afhaaluren, 9 bubbels en alle volwassenen met mondmasker. Het nieuwe normaal? Wat wel heel erg herkenbaar was, waren de blije gezichtjes van onze kleuters. Gelukkig maar.

Carnaval op school!

Carnaval op school!

De laatste vrijdag voor de krokusvakantie mochten al onze kapoenen verkleed naar school komen.
Samen met alle prinsessen , ridders, spoken, dokters, indianen, … vierden we carnaval.
We zongen en dansten en gooiden met slingers en confetti. En we zagen alleen maar blije gezichtjes!

Einde fluoactie

Einde fluoactie

Op vrijdag 21 februari eindigde de fluoactie. Onze politieagent kwam iedereen feliciteren en ook Wiebel kreeg een beloning omdat hij elke dag zijn hesje droeg! Al onze kapoenen werden getrakteerd op een heuse fluoparty. Nadien deelde Wiebel aan iedereen fluobeertjes uit!

Verkeersweek

Verkeersweek

Het is druk, druk, druk in de gangen van onze kleuterschool. Bij het thema “Verkeer” leren onze jongste kleuters wat veilig is en wat niet. Hoe je moet oversteken op een zebrapad of bij een verkeerslicht! Vanaf nu weten ze dus hoe ze veilig naar school kunnen komen!

Bakkerij in de klas!

Bakkerij in de klas!

Deze week toverden we onze klas om in een bakkerij en een winkel.
De kleuters konden naar hartenlust broodjes, gebakjes, koeken,…maken, kopen en verkopen.
We leerden hoe we een brood moesten bakken en hoe we taarten konden versieren.
Het was een héél lekkere week!

Kerstmarkt ten voordele van Het Berrefonds

Kerstmarkt ten voordele van Het Berrefonds

Het goede doel voor onze kerstmarkt dit jaar was Het Berrefonds. Zij helpen troost bieden aan ouders die een kindje hebben verloren.
Vandaag overhandigden wij hen een cheque van 2324,50 €.
Dank je wel voor jullie bijdrage!

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Hij komt.. hij komt! Dagenlang kijken wij al uit naar de komst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Vandaag was het zover! Samen met mama en papa en onze grootouders genoten wij van de prachtige kleuterdansjes en de fratsen van die gekke Zwarte Pieten. En er waren geen stoute kinderen bij 🙂

Wiebel in de klas!

Wiebel in de klas!

Het is altijd leuk als Wiebel een bezoekje brengt in onze klas. Dan mogen we onze kaarten tonen en tellen we hoeveel stickers we nog nodig hebben om naar de Wiebelwinkel te mogen gaan.

Sint-Jozef-Klein-Seminarie

Collegestraat 31

9100 Sint-Niklaas

België