Nieuwsarchief

Kleuterschool SJKS

Ons nieuwsarchief

Daar is Wiebel terug!

Daar is Wiebel terug!

Enkele weken geleden was Wiebel nog eens op school. We mochten dansen en kregen een ster voor ons vorig maandpuntje. Wiebel leerde ons hoe we bij het belteken flink op de bol moeten gaan staan. Maar natuurlijk was hij eerst weer deugniet!

Vrolijke vriendjesweek

Vrolijke vriendjesweek

In de tweede week van September organiseerden wij een “Vrolijke vriendjesweek”. De kleuters verwelkomden Wiebel. Die leerde ons hoe we kunnen samen spelen. We dansten op het liedje “Ik heb een vriend!”

We zijn gestart!

We zijn gestart!

Op dinsdag 1 september stapten onze kleuters de schoolpoort binnen. Sommigen wat onzeker of met een bang hartje, anderen heel stoer en flink. Toch waren ze blij om de juf en de andere kleuters terug te zien.

Ze zijn terug!!!

Ze zijn terug!!!

Op dinsdag 2 juni opende onze kleuterschool terug haar deuren. Voor elke kleuter! Het voelde een beetje aan als de eerste schooldag in september. Veel goesting om te starten maar toch ook wat onwennig. Een gewone schooldag kunnen we het niet noemen. Gespreide aankomst- en afhaaluren, 9 bubbels en alle volwassenen met mondmasker. Het nieuwe normaal? Wat wel heel erg herkenbaar was, waren de blije gezichtjes van onze kleuters. Gelukkig maar.

Carnaval op school!

Carnaval op school!

De laatste vrijdag voor de krokusvakantie mochten al onze kapoenen verkleed naar school komen.
Samen met alle prinsessen , ridders, spoken, dokters, indianen, … vierden we carnaval.
We zongen en dansten en gooiden met slingers en confetti. En we zagen alleen maar blije gezichtjes!

Einde fluoactie

Einde fluoactie

Op vrijdag 21 februari eindigde de fluoactie. Onze politieagent kwam iedereen feliciteren en ook Wiebel kreeg een beloning omdat hij elke dag zijn hesje droeg! Al onze kapoenen werden getrakteerd op een heuse fluoparty. Nadien deelde Wiebel aan iedereen fluobeertjes uit!

Verkeersweek

Verkeersweek

Het is druk, druk, druk in de gangen van onze kleuterschool. Bij het thema “Verkeer” leren onze jongste kleuters wat veilig is en wat niet. Hoe je moet oversteken op een zebrapad of bij een verkeerslicht! Vanaf nu weten ze dus hoe ze veilig naar school kunnen komen!

Bakkerij in de klas!

Bakkerij in de klas!

Deze week toverden we onze klas om in een bakkerij en een winkel.
De kleuters konden naar hartenlust broodjes, gebakjes, koeken,…maken, kopen en verkopen.
We leerden hoe we een brood moesten bakken en hoe we taarten konden versieren.
Het was een héél lekkere week!

Kerstmarkt ten voordele van Het Berrefonds

Kerstmarkt ten voordele van Het Berrefonds

Het goede doel voor onze kerstmarkt dit jaar was Het Berrefonds. Zij helpen troost bieden aan ouders die een kindje hebben verloren.
Vandaag overhandigden wij hen een cheque van 2324,50 €.
Dank je wel voor jullie bijdrage!

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Hij komt.. hij komt! Dagenlang kijken wij al uit naar de komst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Vandaag was het zover! Samen met mama en papa en onze grootouders genoten wij van de prachtige kleuterdansjes en de fratsen van die gekke Zwarte Pieten. En er waren geen stoute kinderen bij 🙂

Wiebel in de klas!

Wiebel in de klas!

Het is altijd leuk als Wiebel een bezoekje brengt in onze klas. Dan mogen we onze kaarten tonen en tellen we hoeveel stickers we nog nodig hebben om naar de Wiebelwinkel te mogen gaan.

Sint-Jozef-Klein-Seminarie

Collegestraat 31

9100 Sint-Niklaas

België